Сидус Арх ЕООД е основана през 2012 г., от архитект Александър Наумов, и е естествено продължение на една успешна архитектурна кариера с водеща цел, предоставяне на истински професионални, интелигентни и качествени архитектурни и консултантски услуги в сферата на инвестиционното проектиране и строителство.
Александър Наумов е архитект с богат опит и над 10 годишна професионална практика в областа на строителството и проектирането. Завършил е Строителния Техникум " Христо Ботев" в София и Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, с магистърска степен по Архитектура.
En
Професионалната си кариера започва още като студент в една от най-големите строителни компании на българския пазар, Сиконко Билдинг АД, където работи последователно по едни от най-значимите и мащабни проекти за това време; шоурум на BMW за Камор Ауто в Бизнес Парк София, Гранично Контролно Пропускателни Пунктове в Гюешево и Силистра, многофамилни жилищни сгради, реконструкции на исторически сгради и др.
От 2005 г. до 2007 г. е водещ проектант в ателието на арх. Танко Серафимов, Ателие Серафимов Архитекти, където проектира и работи върху голям брой обществени, офисни и търговски сгради, затворени жилищни и хотелски комплекси.
От 2007 г. до 2010 г. работи в "RSSC Architects", една от водещите архитектурни компании в Бостън, САЩ, където участва в проектирането на библиотечни съоръжения за университетите Yale и Cornell, както и на редица многофамилни жилищни сгради.
От 2010 г. до 2012 г. е отново в ателието на арх. Танко Серафимов, където е водещ проектант на първия магазин от веригата IKEA в София, бизнес хотел Hilton Garden Inn Sofia, търговски център G Park Sofia и др.


Sidus Arch